Екскурсія без гіда як сучасний формат екскурсійної діяльності - Белякова, Г. В. (ХДАК, 2022)
Актуальність роботи зумовлена зростанням ролі віртуальних технологій у всіх сферах діяльності людини, а зокрема і у туризмі. Туристична діяльність в наш час є однією із прибуткових сфер економіки. Світ змінюється і туристичні фірми змушені шукати нові способи пошуків нових споживачів. На сьогодні цим способом являється використання інноваційних технологій, завдяки яким підприємство може освоїти нові ринки, сформувати імідж відкриття оригінального продукту, знизити вартість самого продукту, заохотити до нових потреб, підвищити прибуток. Одним з них є екскурсії без гіда, завдяки яким у людей різного віку та можливостей з'явився шанс ознайомитися з пам'ятками архітектури, літератури, мистецтва і т.д. Об'єкт дослідження - екскурсійні послуги. Предмет дослідження - екскурсія без гіда як сучасна пропозиція на ринку екскурсійних послуг. Мета роботи - на підставі вивчення зарубіжного та українського досвіду впровадження екскурсій без гіда у практику туризму розробити біографічну екскурсію без гіда "Родина Алчевських" у м. Харків.
кваліфікац. робота здобувача вищ. освіти першого (бакалавр.) рівня зі спец. 242 "Туризм" освітньо-проф. програми "Туризмознавство"
Keywords: віртуальний туризм, virtual tourism; екскурсії віртуальні, virtual tours