Специфіка виконавської інтерпретації скрипкових творів на домрі - Богатирьова, Т. І. (ХДАК, 2021)
Актуальність теми дослідження зумовлена зростанням інтересу сучасних виконавців на домрі до інтерпретації скрипкових творів на своєму інструменті. Від початку існування домра пройшла складний шлях від народного музикування до серйозної академічної сцени, де вона посіла вагоме місце. Така роль потребує відповідного різноманітного репертуару. Але, у зв'язку з тим, що композитори до початку - середини ХХ ст. своєю увагою практично оминали домру, культурно-стильова хронологія в її репертуарі не має такої стрункості, що притаманна переважній більшості академічних інструментів. Об'єкт дослідження - виконавська інтерпретація в музичному мистецтві. Предмет - специфіка виконавської інтерпретації скрипкових творів на домрі. Мета дослідження - виявити специфіку виконавської інтерпретації скрипкових творів на домрі.
магіст. робота у галузі знань 02 "Культура і мистецтво" , зі спец. 025 "Муз. мистецтво", ден. форми навчання
Keywords: скрипкові твори для домри, violin works for domra; домрове виконавство, performance at home