Проєкт круїзної подорожі дирижаблем територією України «Львів-Ялта-Київ» - Дегтярьов, І. П. (ХДАК, 2024)
Туристична сфера в світі постійно зростає, через розвиток масового туризму і зі зростанням числа туристів у світі розвивається і потреба у покращенні транспортної інфраструктури, зокрема аеропортів, залізниць, автодоріг та місцевого транспорту в туристичних місцях. Сьогодні розвиток інфраструктури відбувається в ряду напрямків: екології, сучасні технології, мультимодальності, альтернативних видів транспорту. Наприклад, екологічна площина, зростання уваги до екологічних питань в світі сьогодні стоїть на важливому місці, тому важливо щоб транспортна інфраструктура відповідала сучасним запитам суспільства, яке сьогодні все більше звертає увагу на проблеми екології в світі. Використання сучасних технологій, таких як штучний інтелект, який сьогодні вийшов на неймовірні темпи розвитку, інтернету і автономних транспортних засобів, ці елементи здатні призвести до покращення ефективності та безпеки транспортних систем у туризмі. Мультимодальність в сфері транспортної інфраструктури туризму є дуже важливою, адже можливість поєднувати своє пересування різними видами транспорту, наприклад, авіаперевезення з громадським транспортом, надає туристу більше швидке пересування з пункту А до пункту Б та здешевлення витрат. Альтернативні види транспорту надають туристу більше можливостей обирати оптимальний для нього варіант пересування, від велосипедів, електроскутерів, самокатів до дирижаблів. Об’єктом дослідження є транспортна індустрія туризму. Мета кваліфікаційної роботи полягає у створенні проєкту круїзної подорожі дирижаблем «Львів- Ялта-Київ».
кваліфікац. робота здобувача вищої освіти другого (магістер.) рівня, спец. 242 "Туризм", ОПП "Туризмознавство"
Keywords: туризм круїзний; cruise tourism; подорожі дирижаблем; airship travel