Застосування інформаційно-комунікаційних технологій при підготовці майбутніх хореографів - Омельченко, А. (ХДАК, 2024)
Сьогодні численні дослідження підтверджують значну перевагу інтерактивних методів навчання над традиційними методами. Інтерактивні методи навчання — це підхід, за яким здобувачі вищої освіти залучаються в процес навчання через дискусії, групову роботу, кейс-методи та інші форми. Запровадження таких методів залежить від доступності до інформаційно-комунікаційних технологій здобувачів освіти. Інформаційно-комунікаційні технології (від англ. Information and communications technology) — це сукупність сучасної комп’ютерної техніки, засобів телекомунікаційного зв’язку та програмного забезпечення, яка дозволяє здійснювати інтерактивне супроводження сучасних технологій навчання (далі — ІКТ). Основним завданням сучасних ІКТ є розробка інтерактивного середовища, керування пізнавальною діяльністю здобувачів та доступ до сучасних інформаційноосвітніх ресурсів (електронні підручники, різні бази даних, освітні сайти тощо).
Keywords: хореографічна освіта