Проблема наркоманії в американському та західноєвропейському кінематографі (друга половина ХХ ст. — початок ХХІ ст.) - Стрижак, Діана Андріївна (ХДАК, 2023)
Аудіовізуальне мистецтво завжди відображало актуальні соціальні та культурні проблеми свого часу. Проблема наркоманії в другій половині ХХ століття і на початку ХХІ століття стала неабияк актуальною для американського та західноєвропейського кінематографу. Аудіовізуальне мистецтво, зокрема кінематограф, є потужним засобом відображення та аналізу складних соціальних проблем. Зокрема, проблема наркоманії потребує відображення не лише фізичних наслідків вживання наркотиків, а і їхнього соціокультурного контексту. Як наркотики та наркозалежність зображені на екрані? І чому існує так багато культових фільмів, де зображуються споживачі наркотиків?
Keywords: кіномистецтво США; US cinema; drug addiction