Етичні межі гумору у відеоблогінгу: між розвагою та провокацією - Носенко, Софія Володимирівна (ХДАК, 2025)
Гумор є однією з найдавніших форм комунікації, його прояви сягають корінням до античного театру та інших публічних святкових заходів. Сьогоднішні форми гумору не менш винахідливі й затребувані, серед них особливе місце посідають цифрові комунікаційні засоби, наприклад меми в соціальних мережах. Гумору притаманні важливі соціальні функції, окрім можливості єднати людей та створювати умови для їхньої комунікації, гумористичні форми стають засобом рекреації та подолання стресу. Не менш помітною стає здатність гумору формувати мислення та суспільні цінності. Таким чином, гумор є універсальним культурним феноменом, який пройшов еволюційний шлях від усних форм до цифрових медіа.
Ethical boundaries of humor in video blogging: between entertainment and provocation
Keywords: блогосфера; інтернет-меми