Кураторський прийом «Плаваюча експозиція» в проєкті «Відчуття безпеки» як алегорія на українське сьогодення - Конєва, М. В. (ХДАК, 2024)
29 серпня 2024 р. в Харкові відкрився міжнародний мистецький проєкт «Відчуття безпеки», який об’єднав відомих митців з різних країн світу. Цікавим є кураторський прийом «плаваючої експозиції». Більшість відеоробіт,представлених на виставці, переміщуються у просторі ЄрміловЦентру за спеціально розробленим алгоритмом. Це рішення символізує нестабільність, у якій перебуває кожен українець під час війни. Центральним елементом виставки є головний екран, що охоплює два поверхи ЄрміловЦентру, створюючи своєрідну агору — місце збору всіх відеотворів проєкту. Цей проєкт піднімає важливі питання глобальної солідарності та взаємопов’язаності світових процесів. Відеовключення з різних країн демонструють,що події, які відбуваються в Україні, резонують в серцях людей по всьому світу.
Keywords: куратор артпроєкту; виставки творів мистецтва; артпроєкти