Педагогічна спадщина П. К. Саксаганського - Мізяк, Віталій Дмитрович (ХДАК, 2020)
Проаналізовано педагогічну діяльність корифея української сцени, актора, режисера П. К. Саксаганського. Розглянуто його теоретичні праці, у яких широко висвітлюється особистий досвід сценічної діяльності і відображаються погляди на мистецтво актора і режисера. З’ясовано початок педагогічної діяльності П. Саксаганського в «Товаристві малоросійських акторів». Установлено, що П. Саксаганський одним із перших в українській театральній культурі узагальнив вимоги до майбутніх акторів та режисерів. Охарактеризовано основні принципи педагогічної спадщини корифея.
Keywords: театральне мистецтво, dramatic art; педагогічна діяльність, educational work; сценічна практика, stage practice; театральна школа, drama school