Лесь Курбас. Методика роботи актора в театрі акцентованого впливу - Любченко, О. (ХДАК, 2024)
Лесь Курбас. Повне ім’я Олександр-Зенон Степанович Курбас. Дата народження: 25 лютого 1887 року, м. Самбір, Львівської області. Видатний актор, український режисер і теоретик театру, який став засновником театру «Березіль». Батьки Леся Курбаса — Степан і Ванда Курбаси — були галицькими акторами зі сценічним прізвищем Яновичі. Акторське мистецтво батьків вплинуло на світогляд хлопчика ще з малечку, адже Лесь, разом із батьками брав участь у виставах, виконуючи невеликі сценічні ролі.
Keywords: Курбас Лесь; акторська майстерність