Спецефекти в українському кінематографі 21 ст. - Сметанюк, Д. В. (My University, 2020)
Сьогодні вивчення спецефектів та осмислення історії успіху комп'ютерної графіки може поставити актуальним питання для вітчизняного кінознавства, оскільки має бути корисною для українського кінопростору, який знаходиться у процесі активних пошуків створення конкурентно проміжнього національного продукту. В наш час спецефекти вважаються звичайною справою при зйомках фільмів, але коли вони тільки з'явились це вже був новий крок у розвитку кінематографа. Кіно без спецефектів проіснувало дуже не довго. У зв'язку з цим представляється актуальним розглянути основні аспекти спецефектів в контексті українського кіно 21 ст., що відіграє величезну роль у становленні й розвитку екранних мистецтв. Мета роботи полягає в теоретичній розробці особливостей спецефектів в кінематографі України 21 ст. та практичному аналізу фільмів різних жанрів. Об'єкт дослідження - українське кіно 21 ст. Предмет дослідження - формування виразного комплексу спецефектами.
магістер. робота на здобуття ступеня магістр, за напрямом підгот. 021 "Аудіовізуальне мистецтво та виробництво"
Keywords: спецефекти в кіно; кіномистецтво України; special effects in cinema; cinematography of Ukraine