Особливості викладацького процесу дисципліни «Квартетний клас» в умовах дистанційного навчання - Косенко, Г. Г. (ХДАК, 2023)
Навіть у такі складні часи українські заклади освіти продовжують надавати свої послуги. Сьогодні як ніколи цінується креативність та ініціативність викладачів. Над-актуальним стало володіння гаджетами, знання всіх тонкощів їх використання. Оскільки більша частина навчальних закладів перейшли на дистанційну форму викладання, інтернет-технології стали одним із найрозповсюдженіших інструментів донесення знань до учнів / студентів. На сьогодні існує багато державних програм, що дають можливість розвинути та підвищити рівень своєї цифрової грамотності. Це — онлайн / офлайн курси, семінари, вебінари, різноманітні платформи для онлайн-тренінгів. Серед таких — курс «Цифрові інструменти Google для освіти» (має три рівні: базовий, середній та поглиблений, з отриманням сертифікату на 30, 15 і 15 год відповідно), курс «Медіаграмотність для освітян» на освітній платформі Prometheus (сертифікат на 60 год.), національна онлайн-платформа «Дія. Цифрова освіта» тощо.
Keywords: музична освіта дистанційна; music education is distance learning