Перспективи розвитку Харківської державної академії культури як фундатора культурологічної та бібліотечно-інформаційної освіти в Україні (до 70-ліття з дня заснування) - Шейко, Василь Миколайович (ХДАК, 1999)
Академія культури - навчальний заклад, який покликаний здійснювати навчання і виховання фахівців, здатних реалізувати державну політику в сфері культури. Розвиток ХДАК повинен здійснюватися згідно з довгостроковою програмою, з урахуванням власного майже сімдесятилітнього досвіду підготовки фахівців, грунтуватися на спадкоємності наукових і художньо-творчих шкіл та напрямів, усталених традиціях, вироблених цінностях і набутках. ХДАК нині - це 24 доктори наук, професори, 5 академіків міжнародних і українських академій, кандидатів, доцентів - 101, 16 викладачів, які мають почесні звання народних, заслужених артистів, заслужених працівників культури, заслужених діячів мистецтва. Академія має докторантуру, аспірантуру, дві спеціалізовані вчені ради по захисту докторських і кандидатських дисертацій у галузях мистецтвознавства, книгознавства, бібліотекознавства, бібліографознавства, АСУ та прогресивних інформаційних технологій.
Keywords: Харківська державна академія культури; Kharkiv State Academy of Culture; бібліотечно-інформаційна освіта; культурологічна освіта