Багатовекторна взаємодія закладу вищої освіти зі стейкхолдерами в системі освітньої комунікації - Шейко, Василь Миколайович; Кушнаренко, Наталя Миколаївна (ХДАК, 2023)
На основі всестороннього аналізу наукової думки та власного багаторічного досвіду педагогічної діяльності розглянуто особливості багатовекторної взаємодії закладу вищої освіти (ЗВО) зі стейкхолдерами в системі освітньої комунікації. Уперше здійснено класифікацію комуніка тивних зв’язків ЗВО на мікро-, мезо-, екзо-, макро- та мегарівнях. Акцентовано, що цей особливий тип відносин передбачає організацію багаторівневого спілкування учасників освітнього процесу для передання інформації, розвитку професійних та особистісних якостей, обміну дійсністю, інноваційними прийомами, засобами, технологіями навчання й учіння.
Keywords: higher education institution; заклади вищої освіти; universities; освіта вища