Українське мистецтво у світовому контексті - (:unkn) unknown (ХДАК, 2023)
Курс покликаний сформувати систему теоретичних знань в галузі пластичного мистецтва України в контексті її історико-культурних процесів, необхідних для розуміння специфіки мистецьких процесів у різні епохи; розуміння ґенези та еволюції мистецьких стилів в образотворчому мистецтві в українських землях в умовах різних епох, їхніх характерних ознак та представників (персоналії); цілісне уявлення про характер та сутність мистецьких процесів, що відбувалися на території сучасної України, осмислити їх розвиток в загальноєвропейському та вітчизняному історику-культурному та мистецькому контекстах. Видання містить програму курсу, теми семінарських занять, тематику самостійної роботи, рекомендації до виконання контрольної роботи, перелік питань для самоперевірки, список рекомендованої літератури. Для викладачів, здобувачів вищої освіти за першим (бакалаврським) рівнем.
програма та навчально-методичні матеріали для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, які навчаються за спеціальністю 021 «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво», галузь знань 02 «Культура та мистецтво»
Keywords: Ukrainian art; мистецтво українське; історія пластичних мистецтв; history of plastic arts