Деякі культурологічні аспекти функціонування сучасної рок-музики - Откидач, Володимир Миколайович (ХДІК, 1997)
Сучасне музичне мистецтво вбирає до себе різноманітні музичні жанри та стилі. Зокрема, в ХХ ст. до фольклору та професійної музики додались особливі види - джаз та рок-музика. Багато композиторів прагнули в своїх творах до взаємодії та синтезу цих різних відгалужень. Достатньо назвати таких, як Д. Гершвін, І. Дунаєвський, О. Рибников, Г. Татарченко та інші.
Keywords: рок-музика