«Олександр Шимон — життя і творчість відомого українського кінознавця (1920–1993)» - Шейко, Василь Миколайович (ХДАК, 2025)
В. Н. Миславський — відомий в Україні та за її межами дослідник історії українського кіномистецтва. Цього разу він присвятив свій проєкт пам’яті відомого українського кінознавця Олександра Олексійовича Шимона, який залишив після себе численні наукові роботи з історії українського кіномистецтва та виховав, як талановитий педагог, плеяду учнів, які зробили свій внесок у духовну скарбницю України.
[рецензія на книгу]
Keywords: кінознавці українські; кіноосвіта; історія українського кіно