Народні весільні традиції в хореографічних творах - Костіцина, Валерія Віталіївна (ХДАК, 2025)
Актуальність теми народних звичаїв та традицій надзвичайно велика в сучасному науковому дискурсі. Тому що в цей важкий час люди почали більше цікавитися традиціями, які колись були забуті. Їхні предки розповідали або дослідники віднаходили в книгах про весілля, де розповідалося про етнографію, релігію та обрядовість. Ось чому є доречним звернутися до розгляду теми обрядів, пов’язаних з весіллям в українській традиційній культурі.
Folk wedding traditions in choreographic works
Keywords: танці обрядові весільні; весільна обрядовість