Формування системи менеджменту соціальної відповідальності організації - Колесніченко, Д. (ХДАК, 2023)
На рубежі XX і XXI століть процеси глобалізації призвели до докорінних змін ролі бізнесу у суспільстві: корпорації мають територіально розподілені активи, що роблять істотний вплив на економіку і навколишнє середовище регіонів і країн. Це зумовило необхідність у введенні поняття «корпоративна соціальна відповідальність», що позначає межі можливого використання ресурсів планети і населення великими промисловими організаціями без шкоди для нинішніх і майбутніх поколінь, що відповідає глобальному порядку сталого розвитку. Враховуючи, що промислові організації мають найбільш суттєвий вплив на економіку, екологічну обстановку та соціальне середовище, насамперед через соціальні інвестиції у формування та розвиток людського капіталу, доцільно розглядати їх як об'єкт дослідження корпоративної соціальної відповідальності. Об'єктом дослідження є процеси організації менеджменту соціальної відповідальності промислових організацій. Предметом дослідження виступає система менеджменту соціальної відповідальності організації. Мета магістерської роботи полягає у розробці рекомендацій щодо формування системи менеджменту соціальної відповідальності організації у сфері підготовки виробничого персоналу.
кваліфікац. робота на здобуття другого (магістер.) ступеня вищої освіти, ОПП "Менеджмент культури та соц. маркетинг"
Keywords: соціальна відповідальність бізнесу, social responsibility of business; соціальна відповідальність корпоративна, corporate social responsibility