В. А. Комаренко і музична освіта на народних інструментах в Слобідській Україні - Лошков, Юрій Іванович (ХДАК, 2000)
Творчість видатного українського диригента, реформатора оркестру народних інструментів В. А. Комаренка мало досліджена. В статті вперше аналізуються матеріали, що розкривають значення В. А. Комаренка у формуванні музичної освіти в Слобідській Україні.
Keywords: Комаренко Володимир Андрійович; диригенти українські, 20 ст.; народно-оркестрове виконавство; Харків музичний; музична освіта