Полістилістичність естрадного вокального мистецтва на початку ХХІ ст. (на прикладі українських сучасних артистів) - Манько, Світлана Борисівна (ХДАК, 2017)
Розглянуто різноманіття жанрів та стилістичних напрямів, що застосовуються у вітчизняному естрадному вокальному мистецтві на сучасному етапі. У музичній культурі України артисти естради використовують багатий спектр виражальних засобів, за допомогою яких утілюються певна потрібна стилістика чи комплекс з різних стилістичних напрямів, що нині є особливо популярним явищем у масової аудиторії. Проаналізовано, які стилістичні напрями найпоширеніші у творчості українських артистів. На прикладі найвідоміших вітчизняних естрадних артистів доводиться, що поєднання різних стилістик характерне для сьогодення. Підкреслено, що полістилістика притаманна творчості багатьох вітчизняних естрадних артистів, адже сучасність потребує від виконавців яскравого та неординарного продукту, який формується за допомогою цікавих комбінацій із відомих стилів.

The paper analyzes the diversity of genres and stylistic trends used in national vocal pop art today. In the music culture of Ukraine, the pop singers use a rich variety of expressive and stylistic means to realize a certain style or a complex of different stylistic features, which is a particularly popular trend among the mass audience now. The most popular trends in the works by popular Ukrainian singers are analyzed. Using the examples of the most famous national singers, the paper proves the typicality of combining different styles today. It is emphasized that the polistylism is a feature of the works by many national pop singers, because the modernity requires bright, extraordinary and innovative product by the singers, which is created by an interesting combination of the known styles.
Keywords: естрадно-вокальне мистецтво; естрадна музика українська; рок-музика українська; vocal pop art; pop singers