Нейромережі в освіті: особливості використання в навчальному процесі - Брусенцев, Віталій Олександрович (ХДАК, 2024)
Останнім часом нейромережі демонструють значний прогрес у різних галузях завдяки сучасним архітектурам та алгоритмам. Нейромережі мають широке застосування в освітньому процесі, вони трансформують сучасні способи навчання та викладання. Технології штучного інтелекту набирають великої популярності в мистецьких сферах, вони пропонують нові можливості для творчості й вираження. Нейромережі є потужним інструментом у сфері комп’ютерного зору, а також генерації контенту. Наприклад, генеративні моделі GAN (Generative Adversarial Networks) та VQ-VAE (Vector Quantized Variational Autoencoders) набули останнім часом популярності завдяки своїй унікальній здатності створювати дуже реалістичні зображення та відео. Генерація відео з використанням нейромереж є складним завданням, але для цього існує кілька підходів та моделей з різними перевагами та недоліками. Одним зі складних та цікавих завдань є генерація музики за допомогою нейромереж, що потребує використання різних підходів та моделей.
Keywords: штучний інтелект в освіті