Відеохостинг як новітнє явище аудіовізуальної культури - Мусієнко, Ольга Вячеславівна (ХДАК, 2023)
Сучасна аудіовізуальна культура невпинно перетинається з художньою культурою, компактність форм мобільних зображень, таких як твори відеохостингів, надали значний поштовх до поширення такого нового напряму візуальної культури, як культура модернізації, демократизації та глобалізації. Зростаючий акцент на масовій віртуалізації в сучасній медіакультурі наразі розмиває традиційно зрозумілі межі й категорії виробництва та поширення аудіовізуального твору. У наш час будь-хто, хто має смартфон, може стати автором аудіовізуального продукту, а саме створити твір, який світова аудиторія зможе побачити, оцінити та поширити. Відеохостинг стає місцем, де кожен день авторами\глядачами створюються нові авторські культурні та мистецькі наративи.
Keywords: відеохостинг; video hosting