Аніме: дослідницькі парадигми та перспективи вивчення - Пілюгіна, С. (ХДАК, 2023)
Японська анімація є одним із важливих і, без сумніву, впливових явищ сучасної японської культури. Вона давно перестала бути продукцією для внутрішнього попиту, успішно завойовуючи глядацьку аудиторію по всьому світі. У Європі, США і в Україні, зокрема, існують різноманітні інтернет-платформи, що об’єднують шанувальників аніме для обміну актуальною інформацією та дискусій. Водночас до академічного наукового дискурсу аніме як вид аудіовізуального мистецтва потрапив відносно нещодавно — у 2000-х рр.
Keywords: аніме