Вплив комедійної ексцентрики німого кіно на сучасний комедійний та пригодницький кінематограф - Нікулін, Р. В. (ХДАК, 2024)
Історія кінематографу свідчить про періоди виняткового творчого розмаїття, одним з яких є епоха німого кіно. Ексцентричність цього періоду відображалася не лише в незвичайних сюжетах та вражаючих ефектах, але й у стилі режисури та акторській грі. Відомі режисери та актори такого періоду, такі як Фріц Ланг, Фрідріх-Вільгельм Мурнау, Еріх фон Штрогейм, Девід Ворк Ґріффіт та інші, внесли незабутній вклад у розвиток кінематографу.
Keywords: німе кіно; silent film