Культурна динаміка незалежної України: політико-економічний контекст - Голотенко, П. І. (ХДАК, 2024)
Однією з найголовніших умов у забезпеченні сприятливого середовища для повноцінного розвитку етнонаціональної української культури є державна незалежність України. Упродовж років кінця ХХ та початку ХХІ століть розвиток культури українського народу значно покращився, порівняно до минулого радянського періоду. Проте, з іншого боку, для культурних процесів в Україні стало властивим багато інших проблем і кризових явищ. Предметне поле цієї тематики в науці поки що залишається недостатньо вивченим. У період великої війни України проти російських загарбників  — передусім саме за збереження незалежності та української культури, аналіз питань означеної проблематики набуває особливо актуального значення.
Keywords: Ukrainian culture; незалежність України