Феномен універсальності концертмейстера у формуванні вокальної інтерпретації - Скляров, Олександр Давидович (ХДАК, 2025)
У сучасному музичному виконавстві концертмейстер постає як багатогранна особистість, здатна поєднати у своїй діяльності аналітика, педагога, психолога й художника-інтерпретатора. Його участь у формуванні вокальної інтерпретації виходить за межі традиційного розуміння акомпанементу. Концертмейстер є не просто «супровідником» вокаліста, а рівноправним партнером, який бере безпосередню участь у створенні цілісного художнього образу твору, у визначенні його драматургії, темпоритмічної логіки та емоційного забарвлення.
The phenomenon of the concertmaster’s versatility in the formation of vocal interpretation
Keywords: концертмейстерська робота; музична драматургія