Українськомовна реклама в Україні (кінець ХІХ - початок ХХ ст.) - Іванова, І. Б. (My University, 2017)
Стаття присвячена проблемам еволюції текстів українськомовної реклами в Україні на межі ХІХ – ХХ століть. Проаналізовано тексти прес-реклами, видані в к. ХІХ поч. ХХ ст. Йдеться про розширення тематичного та стилістичного спектрів рекламного тексту в умовах активного розвитку маркетингових технологій. Особлива увага приділяється жанровому багатству, системі рубрикації і розробці на рівні мови й жанру фірмового стилю. Описано набір і прагматику використання прийомів з арсеналу чорної риторики, маніпулятивних технік.
Keywords: рекламний текст, advertising text; лінгвостилістика, linguostylistic