Kласифікаційні ознаки хореографічних колективів України - Курдупова, Олена Миколаївна; Дегтяр, Лариса Павлівна (ХДАК, 2024)
Усі хореографічні колективи України відіграють важливу роль у розвитку та популяризації національної куль турної спадщини нашої країни. На сучасному етапі розвитку танцювального мистецтва виникає необхідність чіткої класифікації хореографічних колективів для вивчення особливостей їх роботи. Хореографічні колективи можна класифікувати за такими ознаками: 1. Класи фікація за рівнем хореографічної підготовки та метою діяльності: – професійні; – аматорські. 2. Класифікація професійних та аматорських хореографічних колективів за видами танцювального мистецтва. 3. Класифікація аматорських колективів за віком учасників. 4. Класифікація аматорських колективів за місцем приналежності до установи. 5. Класифікація професійних хореографіч них колективів за вагомі досягнення в танцювальній діяльності. 6. Класифікація аматорських хореографічних колективів за вагомі досягнення в танцювальній діяльностi. 7. Класифікація аматорських хореографічних колективів за моделлю хореографічного навчання.
Keywords: хореографічні колективи українські; хореографічне мистецтво