Перформативні практики в сучасному світовому сценічному мистецтві - Алтухова, Н. (ХДАК, 2024)
Перфрмативність є ознакою сучасних сценічних практик. Сучасні митці запроваджують їх в якості потоку творчих експериментів, що з’являються на підґрунті постмодерного художнього бачення. Попри бурне охоплення як мистецького, так і життєвого простору перформативною дією, проявляється явно недостатня дослідженість феномена перформативних практик. Перформативні сценічні дії нині виразно поширюються та актуалізуються, що й зумовило вибір даної теми дослідження. Відповідно, визначена тема актуальною та потребує своєї розробки.Мета магістерської роботи полягає у вивченні перформативних практик в контексті сучасного світового сценічного мистецтва. Об’єктом дослідження є сучасне світове сценічне мистецтво. Предметом дослідження є сучасні перформативні практики, зокрема на підтримку України у війні.
кваліфікац. робота на здобуття освітнього ступеня "магістр", спец. 026 "Сценічне мистецтво"
Keywords: інновації в театрі; innovations in theater; театр перформативний; performative theater