Сучасні тенденції розвитку театру у світі глобалізації - Борис, Ігор Олександрович (ХДАК, 2020)
У ХХІ столітті процеси соціально-економічних відносин руйнують всі традиції, напрацьовані попередніми поколіннями світової цивілізації. Звичайно, що мистецтво, як частина великої культури історії, не стало винятком. У роботі розглнуто театри в умовах капіталізації взаємовідносин людини з людиною, в умовах конкуренції та виживання, які намагаються незалежно від жанру і виду будь-що довести своє право на існування.
Keywords: театр, theater; театральне мистецтво, theatrical art