Мультимедійні технології як невід’ємна складова розвитку сучасного театрального мистецтва - Гіхонк, Алла Юріївна (ХДАК, 2024)
XXI століття — це епоха інновацій у сучасному театрально-сценічному мистецтв. Технологічні трансформації оточуючого середовища торкнулись і культурних реалій, що знайшло відгук у вигляді підвищення важливості та місця художньої виражальності сценічного простору. Сучасне інноваційне мультимедійне обладнання, як-от лазерні проєктори, мультимедійні просвітні та світлодіодні модульні екрани, голографічне обладнання, машини спецефектів і відповідне цифрове програмне забезпечення, набуло масового розвитку. Ключова особливість сучасних мистецько-видовищних форм — це глибоке проникнення мультимедійних форм у реалізацію сценічної дії. Водночас мультимедійні технології цілком довели, що можуть виступати не лише як засіб виражальності та театралізації, а і як цілком самостійни окремий вид мистецько-видовищної творчості.
Keywords: театральна освіта; мультимедійні технології в освіті