Проблема авторства пісні «Ой, у лузі червона калина» - Носова, М. (ХДАК, 2024)
Від 24 лютого 2022 року в Україні з відомих причин неймовірно зросло зацікавлення літературними, музичними і, зокрема, пісенними доробками, що уособлюють національно-визвольний рух сучасності і попередніх епох. Одним з таких знакових творів на сьогодні є пісня «Ой, у лузі червона калина», що на початку повномасштабного вторгнення в Україну стала, напевно, неофіційним гімном як Збройних сил, так і країни загалом. Але вже понад 100 років тому ця пісня вже була гімном військового формування галицьких українців у складі автрійської армії часів Першої світової війни — легіону січових стрільців.
Keywords: пісні патріотичні