Роль моди в процесі соціально-культурної ідентифікації особистості - Лукашенко, Л. О. (My University, 2019)
Проблема ідентифікації особистості під впливом моди є актуальною у наш час, адже мода має вагомий вплив на людину. Вона може певним чином «заражати» свідомість, формуючи бажання купити товар або послугу. З’являється ризик втрати власного «Я» у особистості. З кожним днем досить швидко змінюються модні тренди і тенденції, але рішення щодо слідування їм, або ні, приймається кожною людиною індивідуально, відповідно до власного світогляду, цінностей, ідеалів, виховання, смаку тощо. Кожен робить особистий вибір щодо впропадження моди у власне життя, але далеко не всі здатні помітити маніпулювання з боку ЗМІ та тими, хто має користь з введення моди в масси та її розповсюдження. Об’єктом дослідження є явище ідентифікації особистості у суспільстві. Предметом дослідження є роль моди у процессі ідентифікації особистості. Метою дослідження є виявлення можливостей впливу моди на ідентифікацію особистості.
магістерська робота на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня "магістр" за спец. 028 "Менеджмент соціокультурної діяльності"
Keywords: мода, fashion; ідентифікація особистості, identity identification