Композиторська та виконавська інтерпретація "Магніфікат" Дж. Раттера - Балюк, В. Д. (My University, 2021)
Актуальність теми зумовлена необхідністю музикознавчого дослідження сучасної духовно-хорової творчості європейських та вітчизняних композиторів; потребою системного висвітлення досвіду творчості Дж. Раттера як масштабного англійського композитора сучасності, що й дотепер є маловивченою сторінкою у вітчизняній музикології. Також актуальність магістерської роботи зумовлена необхідністю розкриття специфіки хорової творчості Дж. Раттера у контексті тенденцій жанрово-стильового розвитку хорової музики сьогодення. Об'єктом дослідження є хорова музика Дж. Раттера. Предметом - специфіка композиторської та виконавської інтерпретації кантати "Магніфікат" у творчості Дж. Раттера. Мета дослідження - визначити специфіку композиторського прочитання жанру магніфікат у хоровій творчості Дж. Раттера.
магіст. робота у галузі знань 02 Культура і мистецтво, зі спец. 025 "Музичне мистецтво"
Keywords: Раттер Джон, Rutter John; хорова творчість композитора, choral work of the composer