Доменіко Ціполі: поширення західноєвропейської музичної традиції на території Південної Америки - Степанова, Олеся Юріївна (ХДАК, 2022)
Актуальним питанням у музичному мистецтві є вивчення витоків формування сучасної національної культури Південної Америки в контексті впливу на неї Європейського бароко. Одним із представників італійської композиторської школи ХVII–XVIII ст. був єзуїтський місіонер Доменіко Ціполі, який суттєво вплинув на розповсюдження на новому континенті традиції Європейської музичної культури, основаної на релігійних канонах.
Keywords: європейська музична культура