Франк Анжеліс — корифей французької баянної музики - Гринь, А. (ХДАК, 2025)
Франк Анжеліс (1962 р.н.) у віці 17 років отримав гран-прі на міжнародному конкурсі баяністів, організованому Фернаном Лакруа, а двома роками пізніше завоював Трофей Світу (Trophée Mondiale) на міжнародному конкурсі в Кастельфідардо (Італія). Ф. Анжеліс став переможцем багатьохнаціональних і міжнародних конкурсів. Цей успіх закріпив його позицію як одного з провідних акордеоністів Європи. Окрім виконавської діяльності, Франк Анжеліс є талановитим педагогом. Він проводить заняття по класу баяна та фортепіано в Національній школі музики в Женневільє та і CNIMA Жака Морне. Франка Анжеліса регулярно запрошують до складу журі престижних конкурсів (Trophée Mondiale Castelfidardo, Montrond Les Bains, Coupe Mondiale), що підтверджує його авторитет як композитора та виконавця.
Keywords: баянна музика французька