Нові інтерпретації міфу в Європі (кінець ХІХ — початку ХХ ст.) - Сологуб, К. (ХДАК, 2024)
На початку XIX століття в літературі та мистецтві виникає інтерес до міфології. Саме в цей період німецьким філософом і письменником Фрідріхом Шлегелем була прописана програма створення нової міфології, яка покликана говорити про подібність природи та людини. Ідеться про художню міфологію, основану на синтезі «чуттєвого» античного язичництва і «духовності» християнства, де образи і сюжети традиційних міфологій трактувалися надзвичайно вільно.
Keywords: міфологія