Організація персональної художньої виставки в центрі сучасного мистецтва - Луньова, Олександра (ХДАК, 2024)
Вивчення процесів створення персональної виставки є актуальним, оскільки воно дозволяє аналізувати різноманітні аспекти культурного середовища, до яких входять: роль художника у загальному культурному середовищі, його внесок у культурний розвиток суспільства, арт- менеджмент як явище та його вплив на сучасний художній ринок, роль мистецьких інституцій в формуванні сучасної арт сцени. Виставкова діяльність грає важливу роль в формуванні та просуванні культурної спадщини та розвитку мистецтва загалом. Окрім того, організація персональних проєктів є суттєвим кроком в професійній реалізації митця, отже дослідження цього питання, дало б краще розуміння внутрішніх процесів, та облегшило вступ митців в дану сферу. З економічної точки зору, впровадження більшої кількості мистецьких ініціатив, може бути дуже корисним для розвитку економіки країни. Дослідження процесів створення мистецьких проєктів стане корисним в розумінні динаміки світового мистецького світу, його трендів та впливу сучасних технологій на цей процес. Об’єкт дослідження – виставкова діяльність у сфері образотворчого мистецтва. Предмет дослідження – організація персональної виставки в центрі сучасного мистецтва. Метою роботи є дослідити процес створення виставки та визначити ефективні засоби реалізації проєкту.
кваліфікац. робота на здобуття першого (бакалавр.) ступеня вищої освіти, спец. 028 "Менеджмент соціокультурної діяльності", ОПП "Менеджмент культури"
Keywords: виставки художні; виставкова діяльність; артменеджмент