Відтворення людських цінностей в контексті сучасних хореографічних експірієнсів. Хореографічна сюїта "Червоні вітрила" - Гонтарева, А. І. (ХДАК, 2024)
У сучасному світі хореографія є важливим засобом вираження не лише естетичних і технічних аспектів танцю, але й глибоких людських цінностей та емоцій. Здатність танцю відтворювати та передавати сутність людських відносин, емоційні переживання та культурні цінності робить його потужним засобом виразу. У цьому контексті, дослідження впливу хореографії на відтворення людських цінностей стає актуальною та захоплюючою темою в сучасній хореографічній практиці. В ході нашого дослідження ми розглянемо технічні та емоційні аспекти створення хореографічної сюїти «Червоні вітрила», звертаючи увагу на виразність рухів, вибір музичного супроводу, сценографію та взаємодію персональних та колективних виразів. Предметом дослідження є вивчення та аналіз процесу відтворення та вираження ключових людських цінностей в сучасних хореографічних експірієнсах, зокрема в хореографічній сюїті «Червоні вітрила». Об’єктом дослідження є процес відтворення та вираження людських цінностей в сучасних хореографічних експірієнсах, зосереджений на аналізі та розумінні явища відтворення цих цінностей у хореографічній сюїті «Червоні вітрила».
кваліфікац. робота на здобуття освітнього ступеня "магістр", спец. 024 "Хореографія"
Keywords: хореографічні постановки; хореографія сучасна