Інноваційні технології у підготовці здобувачів вищої мистецької освіти у Харківській державній академії культури - Гордєєв, Сергій Іванович (Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, 2023)
Звернемось до нового напряму у підготовці фахівців на кафедрі режисури ХДАК, яка у 2021 році в рамках спеціальності «Сценічне мистецтво» розробила й прийняла до застосування в навчальному процесі освітньо-професійну програму «Режисура шоу та арт-проєктів». В ній органічно переплітаються сорокарічний педагогічний досвід виховання режисерів естради та масових свят з сучасними методами, прийомами і засобами навчання. Автори програми - педагоги кафедри режисури ХДАК впевнені в актуальності, суспільній і творчій доцільності, запропонованого проєкту. Весь процес навчання орієнтований на надбання здобувачами практичного досвіду акторської, режисерської та наукової діяльності. Сесійні періоди програми сплановано за принципом поступового ускладнення і нашарування більш комплексних елементів режисерської майстерності на існуючу професійну основу, що складається з базових традиційних механізмів театральної творчості, зокрема, «класичної режисури» та ключових елементів системи виховання режисерів масових театралізованих видовищ, шоу, мистецьких програм та арт-проєктів.
Keywords: театральна освіта; режисура шоу та артпроєктів; підготовка режисерів естради та масових свят