Особливості впливу травматичного досвіду дитинства на розвиток самооцінки в дорослому віці - Адаменко, В.; Приходько, Дмитро Петрович (ХДАК, 2025)
Тема впливу травматичного досвіду дитинства на розвиток самооцінки в дорослому віці є надзвичайно актуальною для України в умовах тривалої російсько-української війни. Дослідження цього питання є особливо важливим, оскільки наслідки дитячих травм часто проявляються в зрілому віці у вигляді спотвореного сприйняття власного «Я» та різних психічних розладів, серед яких найчастіше депресія, тривожність і, як наслідок, соціальна ізоляція або труднощі в побудові здорових стосунків. З огляду на масштабну кризу біженців та інші виклики, спричинені війною, ці проблеми можуть набути значного соціального та економічного впливу.