Основи сценічної майстерності піаніста - (:unkn) unknown (ХДАК, 2024)
Метою курсу дисципліни «Основи сценічної майстерності піаніста» є оволодіння студентами основами техніки та мистецтва сценічно-виконавської діяльності; розвиток виконавських навичок майбутніх фахівців музичного мистецтва у процесі інструментальної підготовки, вдосконалення навичок володіння та виконання інструментальних творів різних жанрів; систематизація інструментально-виконавських знань, сприяння більшій усвідомленості, самостійності в роботі над музичними творами; виховання академічної сценічної витримки виконавця в будь-якому форматі виконавської діяльності. Вивчення дисципліни створює необхідні умови для розвитку інтелектуальних здібностей, художнього смаку й загальної музичної культури здобувача вищої освіти.
програма навч. дисципліни для студентів освітнього рівня «бакалавр» за напрямом підготовки 02 «Культура і мистецтво», спеціальністю 025 «Музичне мистецтво», освітньо-професійна програма «Фортепіано»
Keywords: piano technique; фортепіанна техніка; фортепіанне виконавство; piano performance