Опис та доступ до ресурсів - Тюркеджи, Наталя Станіславівна (ХДАК, 2025)
Навчальна дисципліна «Опис та доступ до ресурсів» покликана надати здобувачам фундаментальні знання про методики опису інформаційних ресурсів, стандарти бібліографування, метадані та інформаційні формати (ISBD, RDA, MARC21, Dublin Core тощо), а також навички забезпечення ефективного доступу до цифрових, друкованих та мультимедійних ресурсів у бібліотечно-інформаційному середовищі. Курс формує компетентності для роботи з електронними каталогами, репозитаріями, цифровими платформами та інформаційними системами.
програма до курсу для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищ. освіти, освітньо-проф. програма "Управління цифровою інформацією", спец. 029 "Інформ., бібл. та архів. справа", галузь знань 02 "Культура і мистецтво"
Keywords: інформаційний пошук; каталогізація інформаційних ресурсів