Соціальна адаптація та інтеграція молодих людей з обмеженими можливостями здоров’я у суспільство - Путятіна, Аліса (ХДАК, 2023)
Головною проблемою людей з обмеженими можливостями є порушення їхнього зв'язку з соціумом. Таких людей виокремлюють в окрему категорію та не дають розвиватися у нормальній, здоровій обстановці. Звуження кола їх спілкування послаблює соціальну адаптацію та інтеграцію, ускладнює можливість розкрити свої творчі здібності та побачити навколишній світ на власні очі. Об’єктом дослідження є молоді люди з обмеженими можливостями. Предметом – процес соціальної адаптації та інтеграції молодих людей з обмеженими можливостями здоров’я у суспільство. Метою дипломної роботи є вивчення особливостей соціальної адаптації та інтеграції молодих людей з обмеженими можливостями здоров’я у суспільство та розробка на основі цього власного соціокультурного проекту.
кваліфікац. робота здобувача вищої освіти першого (бакалавр.) рівня, спец. 028 "Менеджмент соціокультурної діяльності", ОПП "Менеджмент культури та соціальний маркетинг"
Keywords: соціокультурна реабілітація, socio-cultural rehabilitation; люди з обмеженими можливостями, people with disabilities; соціальна адаптація, social adaptation