Роль аматорських театрів у формуванні молодіжної культури та національної ідентичності в сучасній Україні - Кравченко, Е. (ХДАК, 2024)
Сучасні аматорські театри відіграють важливу роль в якості суттєвого інструменту впливу на формування молодіжної культури та ідентичності в Україні. Світовий досвід свідчить про те, що аматорські театри виступають засобом відновлення громадської довіри спільноти. Значною є роль аматорських театрів у розвитку толерантності та розуміння, оскільки вони дозволяють молоді не лише спостерігати, а й інверсивно взаємодіяти з різними культурами. Це сприяє розвитку толерантності та поваги до різноманітності культурних поглядів і традицій. Дослідження цієї теми є актуальним в контексті наявної розбудови культурних взаємодій, відродження і підтримки культурної спадщини в Україні. У тому числі в контексті стрімкого розвитку сучасного суспільства та його потреб у різносторонньому розвитку молодого покоління.
кваліфікац. робота на здобуття освітнього ступеня "магістр", спец. 026 "Сценічне мистецтво"
Keywords: театри аматорські; національна ідентичність українська