Творча спадщина І. Кіліана в значенні сучасного танцювального мистецтва - Гриценко, Олена Едуардівна; Семенова, К. О. (My University, 2025)
І.Кіліан відомий своїм новаторським підходом до хореографії, він успішно інтегрує класичні елементи в сучасні постановки, створюючи нові виразні засоби для передачі складних емоцій та ідей. Його роботи часто торкаються глибоких тем, таких як ідентичність, сексуальність, міжособистісні відносини та соціальні питання, що робить його творчість релевантною і важливою у сучасному світі. Крім того, І.Кіліан є автором численних хореографічних творів, які демонструють його майстерність у створенні динамічних і емоційно насичених постановок. Він також активно співпрацює з різними балетними трупами та хореографами по всьому світу, що дозволяє його ідеям і методам поширюватися і впливати на розвиток сучасного танцювального мистецтва.
Keywords: хореографія сучасна