Фольклорні мотиви в сучасному відеокліпі: візуальна складова - Рибалко, Світлана Борисівна; Вербін, О. О. (My University, 2021)
У сучасному розмаїтті музичних кліпів України помітно поширення фольклорних тем, сюжетів та образів. Прикметно, що звернення до фольклорних мотивів притаманне представникам різних музичних напрямів і простежується у візуальних рішеннях, незалежно від змісту музичного твору. Разом з тим, причини, засоби та прийоми використання в сучасному мистецтві фольклорної спадщини або її окремих елементів, розглядаються переважно музикознавцями та фольклористами.
Keywords: відеокліпи, video clips; фольклоризм, folk