Хореографічне мистецтво сьогодні: традиція, сучасність, перспектива - Докунін, Дмитро Сергійович (ХДАК, 2025)
Хореографічне мистецтво сьогодні розвивається дуже динамічно. Воно відображає загальні процеси, що відбуваються у світі — глобалізацію, розвиток технологій, відкритість культур і активний обмін творчими ідеями. Танцювальне мистецтво стало універсальною мовою спілкування між людьми різних країн, а це відкриває можливості для створення нових форм, стилів і напрямів. Світова парадигма хореографії нині поєднує академічні традиції з експериментальними формами. Багато митців шукають способи розширити межі танцю — додають до виступів театральні елементи, відеопроєкції, світлові інсталяції. Такі експерименти можна побачити у творчості Піни Бауш, Вільяма Форсайта, Акрамa Хана, які надихають хореографів по всьому світу. Завдяки цим тенденціям танець стає не просто технікою руху, а способом мислення і самовираження, де тіло стає інструментом філософського висловлювання.
Choreographic art today: tradition, modernity, perspective
Keywords: хореографічне мистецтво сучасне