Еволюція загальної постановки скрипаля - Романенко, С. Ю. (ХДАК, 2023)
Серед найважливіших проблем скрипкової педагогіки однією з найскладніших є проблема постановки в широкому розумінні цього умовного, дуже неточного, але загальноприйнятого терміна. Не дивно, що цій проблемі присвячено, мабуть, найбільшу кількість сторінок у методичній літературі та в різних школах гри. Переважна більшість авторів виходить з універсального способу, вони прагнуть єдиної та постійної форми рухового процесу для всіх.
Keywords: скрипкова педагогіка; Violin pedagogy