Нові підходи до музеєфікації традиційного жіночого одягу - Різниченко, Є. (ХДАК, 2025)
Актуальність теми музеєфікації традиційного жіночого одягу зумовлена необхідністю збереження культурної ідентичності та передачі багатовікових традицій майбутнім поколінням. У сучасних умовах, коли глобалізація та технологічний розвиток впливають на зникнення локальних культурних особливостей, музейні простори стають важливими осередками не лише історичного збереження, а й активної популяризації культурної спадщини.
Keywords: музеєфікація жіночого одягу; жіночий одяг український; збереження культурної спадщини